Как да пречистим организма си от тежките метали?

Воденето на здравословен живот далеч не включва само рутинната физическа активност и правилния начин на хранене. Наред с тях, разбира се, има редица други дребни, но изключително важни неща, на които е необходимо да се обърне внимание, за да се чувствате добре. Нерегулираният прием на хранителни вещества може да до доведе до различни промени, сред които е и натрупването на тежки метали в тялото. Това обаче важи с пълна сила и за хората, които следят точно какво слагат в устата си. Токсичните метали и тяхното въздействие се оказват невъзможни за ограничаване.

Когато говорим за тежки метали, най-често става въпрос за никел, алуминий, олово, живак, арсен и кадмий, които ежедневно постъпват в тялото ни под една или друга форма.

Какво ги прави толкова опасни?

  • Никелът е отрова, която поразява нервната система, като той се наслоява в синусите, сърцето и гръбначния мозък;
  • Натрупването на алуминий в тялото се свързва с общ понижен имунитет, но и със заболявания като Алцхаймер, Паркинсон и деменция. Наред с това, този метал “извлича” някои жизненоважни минерали от тялото и това може да доведе до развитието на остеопороза;
  • Арсенът се явява страничен продукт на индустрията, като той се наслоявява във въздуха, в пестицидите и т.н. Неговото вредно въздействие се изразява във възможността от образуването на мускулни спазми и чернодробни проблеми;
  • Големите количества на кадмий в тялото засягат артериалните съдове и панкреаса, водят до повишено кръвно налягане, анемия, различни заболявания на бъбреците и черния дроб, както и ред други проблеми, сред които и хронична умора;
  • Замърсеният въздух е ежедневен “източник” на олово за всеки от нас. Най-разпространеният пример за неблагоприятното му влияние са алергиите. Оловото отслабва имунния отговор и може да доведе до увреждания, хиперактивност или забавено развитие. За последното са проведени проучвания в Шотландия и при всички изследвани хора със забавено развитие се наблюдават повишени нива на олово;
  • Живакът може да доведе до депресия, раздразнителност, замаяност и диария, както и до сериозни дегенеративни заболявания на мозъка, черния дроб, червата и бъбреците.

Това са само най-общо пораженията, които всеки от тежките метали може да нанесе върху човешкия организъм. Както виждаме, някои от тях има възможност да бъдат избегнати с известни усилия в нашето ежедневие, но има такива, с които “битката е изгубена”. За хората, занимаващи се с дадена професия (напр. миньори), е меко казано невъзможно ограничаването на тежките метали.

Но това съвсем не бива да ви отчайва. Благодарение на развития технологичен свят, в който живеем, сега вече имате възможност да проверите нивата на тежките метали в своето тяло и умело да ги регулирате по предписание на специалисти. Тестът за непоносимост на Healthytest изследва и анализира над 100 тежки метала във вашето тяло. Точността и подробното описание на резултатите ще ви помогне да предотвратите развитието на горепосоченото болести.

Защо е важно да го направите още сега?

Всеки един тежък метал е способен да увреди тялото ви, без дори да го усетите. Често неблагоприятните процеси, протичащи в организма, се проявяват със симптоми, които са се превърнали в “нормални” за динамиката, в която обществото живее – умора, главоболие и храносмилателен дискомфорт. В това се крие и големият проблем. С течение на времето натрупването на тежки метали води до появата на различни болести на зряла възраст, които бързо ескалират и често са неподатливи на обикновено лечение. Има много хора, които превантивно приемат различни витамини с цел ограничаване въздействието на тежки метали, но това, от своя страна, също крие опасности, които не са безобидни. Приемът на неправилните хранителни добавки може да ограничи един проблем, но да доведе до друг, а това е нещо, което не искате, нали?

Лесно и бързо – в домашни условия с Healthytest!

Забързаното ежедневие на хората често ги тласка далеч от лекарския кабинет и това води до влошаване тяхното цялостно здравословно състояние. Тестът за непоносимост на Healthytest може да бъде изключително лесно направен изцяло в домашни условия. Единственото, което се изисква от вас, е да вземете своята пратка от куриер и да следвате инструкциите, дадени ви от екипа, а след това връщате пратката на посочения адрес. В рамките на по-малко от две седмици ще имате ясни отговори на всички въпроси, свързани с вашето тяло!

Здравословният начин на живот се оказва твърде голямо предизвикателство за съвременния забързан човек, който има редица други ангажименти и проблеми… и никога няма време. С Healthytest имате възможност да превърнете правилното хранене и приема на съобразени с нуждите на вашето тяло вещества в ежедневие, а не в лукс. Затова не чакайте повече!

Виж промоционалните ни цени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню